SPECIALSÖKSLÄGER 24-25 september 2022

Tanums brukshundklubb bjuder in till specialsöksläger för dig som har kunskap om doftetiketten röd Classic KONG och har tränat in detta på din hund.

Vi kommer att gå djupare in på Markeringsträning- hur kan jag lära min hund stabila markeringar? Hur läser jag min hund?
Noskondition- hur bygger jag upp hundens noskondition, hur tränar jag in för att få bästa uthållighet?
Rums sök-upplägg och genomförande.
Prov i specialsök- teoretiskt och praktiskt. Hur tar jag mig an ett område? Hur går ett prov till i specialsök? Vi jobbar individuellt med ekipagen utifrån där ni befinner er idag.

Ni kommer bli indelade i tre grupper och ha en period på före lunch och en period efter lunch, dagen efter börjar man där man ej tidigare vart. Eftermiddagspasset sista läger dagen sätter vi ihop ett ”provområde” där ni får genomföra, planera ert sök.

 

 

 

 

Vi kommer att ha tillgång till ett spännande område och det är Vrångsholmen som tidigare var ett räddningsinstitut för vanartiga gossar eller gossar med vanartiga föräldrar i början av 1900 talet. Mer om Vrångsholmen kan ni läsa här:  http://www.vrangsholmen.se/  hur hittar ni hit?  VRÅNGSHOLMEN – Google Maps

Ni behöver ta med er vatten till dig och din hund som räcker hela dagen, vattnet är ej inkopplat då det fortfarande är vinterperiod och stiftelsen har endast sommarvatten.

Medtag egen lunch och fika samt kaffe el te.

Vi startar kl 10 och håller på till ca 16 med en lunch på ca 45-60 minuter.
Pris 1800 kr
Minst 6 antal ekipage!

Vi tar med tvättservetter och toalettpapper. Alla plockar upp efter sina hundar vid rastning 😊

Frågor mejla till daisy@tanumsbk.se alt ring 070-6529442

Anmälan är bindande, facilitet så som toalett finns i form av ett utedass.

Varmt välkommen på ett spännande läger i specialsök
Petter, Helena & Daisy
Presentation instruktörer specialsökslägret

STÄNGD FÖR ANMÄLAN