Oj, vad tiden har gått fort!

Nu är det 2016 och vi har redan hunnit med vårt årsmöte på klubben. Men först vill jag tacka för ett helt fantastiskt 2015 och förtroendet att fått vara er ordförande. 2015 var ett år som innebar otroligt många kurser med endast några få instruktörer- Enormt bra jobbat ALLIHOP!

Vad hände på Klubben förra året?

Samtliga fastigheter har fått en översyn såsom nytt tak på Klubbstugan, ny gavel och halva långsidan mot ingången. De problem som uppstod med en rutten balk på stugan (bärande) har åtgärdats. Likaså har vi har fixat golvet som myrorna åt upp i köket där kylen stod. Och naturligtvis har vi målat panelen som är utbytt. Vi har kört flera vändor med skräp till tippen för att hålla undan med det värsta – dock kvarstår det några kärror som vi får ta nu i vår. Så passade vi på att måla båda förråden i samma faluröda färg som Klubbstugan samt röjde rejält runt träningsplanerna när vi väntade på att färgen skulle torka. Effektivt!

Vi har även satt in en värmepump som nu ger en skön värme i stugan – tyvärr även för mössen som vi kämpar mot att avhysa. Vidare har nu en förbränningstoalett installerats inne i stugan! Otroligt mycket har hänt i klubben som vi ALLA kommer att ha nytta av framöver.

Vår hemsida har fått ett ordentligt ansiktslyft och vår webmaster har lagt ner mängder av tid för att göra den enkel och lättnavigerad för er medlemmar. Fantastiskt bra jobbat!

Dessutom har klubben under 2015 ökat med inte mindre än 28 nya medlemmar, vilket innebär en ökning med 22 %. Vi är en klubb under utveckling och hoppas på allt fler medlemmar och ännu fler engagerade klubbkamrater under året.

Kurser i år!

Vi har redan startat året med första kursen i Rallylylydnad för nybörjare och det var så många som var intresserade att vi fick göra två nybörjargrupper.  Vi testar ett nytt koncept med Egenträning, där  vi har inspiratörer som hjälper till. En fantastisk chans att träna både sig själv och sin hund med störning. Hoppas ni läste reportaget om oss i Strömstads Tidningen?! För dessa vinterkurser hyr vi in oss hos Tanums Ridklubb i år. Där finns förmånen att kunna ha teori bredvid deras varma café. Alla kan köpa sig kaffe med tilltugg och passa på att värma sig.

Klubben har även en pågående Nose Works-kurs där vi anlitat Helena Lindhé som kör denna kurs via sitt företag. Helena är annars en av klubbens allmänlydnadsinstruktörer.

Så drar vi igång vårens lydnadskurser med en gemensam teoriträff 20/3 för Valp, Unghund och Allmänlydnad. All kursanmälan sker via vår hemsida på anvisade formulärer.  För att klara av kursplaneringen kommer Annika Johansson Blixt att vikariera som instruktör för allmänlydnaden. Hon är medlem hos oss och även i Munkedals BK där hon normalt håller kurser.

Det kommer att bli en fantastisk vår med alla kurser och inte nog med det, ni har väl sett att vi har:

Agility för nybörjare och Agility för fortsättning som redan ligger ute för anmälan. Rallylydnad fortsättning finns också ute för anmälan på vår hemsida. Wow, det är många kurser, om ni saknar någon kurs så hör av er om önskemål.

 

Öppen träning

Förra året hade vi temaföreläsningar på onsdagar om olika hundrelaterade ämnen, vilket var mycket uppskattat av er medlemmar.

I år kommer vi att ha Öppen träning för medlemmar på onsdagar med olika träningsteman exempelvis gå fint i koppel, kontakt, samarbete, inkallning, hundmöten etc.

Detta innebär att ni kan sy ihop er egen kurs med just de teman ni behöver träna på med er hund. Vi kommer att hålla på i 60 minuter varje gång och ni kommer att få betala per gång. Det kommer att vara olika instruktörer som håller i onsdagarna.

Alla teman kommer att finnas på vår hemsida och därifrån kan ni planera vad just ni behöver och vill träna på.

Nytt för i år är att den miljöträning vi tidigare lagt in på kurserna i valp, unghund och allmänlydnad nu kommer att bli på onsdagar med jämna mellanrum.

Tävlingar 2016

Under året 2016 kommer Tanums Brukshundklubb att erbjuda flera tävlingar.

  • Spår Apell klass 24/4
  • Lydnadstävlingar varav en på våren den 15/5 och en på hösten den 17/9
  • Rallylydnadstävling officiell 10/7
  • Agility tävling 13/8 i hoppklass och agilityklass.

På dessa tävlingar behöver vi massor av funktionärer som kan hjälpa till i olika former under tävlingsdagen. Fundera på om just du kan tänka dig att medverka och hjälpa din klubb för ett framgångsrikt arrangemang. Vi behöver funktionärer som kan baka till köket, ansvara för köket, funktionärer som kan gå mellan domare och sekreterare med protokoll osv osv. Helt enkelt, ju fler funktionärer, desto lättare att genomföra tävlingar. Du behöver inte ha någon kunskap om tävlingar för att medverka som funktionär.

Slutligen

Tack för ert fortsatta förtroende för mig som ordförande i Tanums Brukshundklubb under 2016. Jag hoppas att ni alla vill vara med och bidra på ett eller annat sätt i klubben. Klubben behöver ER medlemmar som kan bidra med tid och engagemang för att kunna fortsätta utvecklas och skapa en härlig träningsatmosfär och gemenskap.

 Just gemenskapen genomsyrar en förening, vårt gemensamma intresse för hundträning och dess möjligheter som svetsar oss samman, som gör att vi ger av vår tid och kunskap till klubbkamraterna. Gemenskapen och glädjen när ekipagen lyckas i övningar, på träningar, på kurserna & tävlingar är det som gör att vi alla i styrelse, kommittéerna och instruktörer ställer upp helt Ideellt och arbetar för en levande klubb.

Vi ser gärna att fler av er medlemmar kan avvara lite tid för att hjälpa klubben och lyckas 2016!

Vi behöver således fler medlemmar till de olika kommittéer vi har, se hemsidan.

Vad som är än mer VIKTIGT är att vi behöver en valberedning på 3 personer, de 3 viktigaste personerna i hela klubben! Dessa skall väljas på nästa medlemsmöte som är i april.

Jag ser fram emot ett fantastiskt 2016 som redan har startat med hundkurser, egenträning och vi TILLSAMMANS kan få klubben att bli större, bli en mötesplats för dig och din hund.

Jag hoppas vi ses på Tanums Brukshundklubb!

- Klubben för Dig och Din hund –

Med vänlig hälsning,

Daisy Kvick Karlsson, ordförande

Dela / Skriv ut / Maila
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print
Email this to someone
email